Valetta!
Vanmorgen op de bus gestapt naar Valetta, de hoofdstad van Malta, en de meest zuidelijkste hoofdstad van Europa. Morgen zijn we hier ook, maar dan hebben we niet genoeg tijd om te stad te ontdekken.
Wat een leuke stad, met zijn smalle, steile straatjes en mooie kleuren. De straditionele huizen op Malta zijn overwegend gebouwd van lokaal gewonnen Globigerina-kalksteen, dat bekend staat om zijn warme, goudkleurige tint. Deze steen is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook natuurlijke isolatie tegen de hete zomers en koele winters van het eiland. Wij vinden dit erg mooi.
Tussen de middag en wrapje gelunched en omdat de zon de hele dag schijnt geeïndigd met een heerlijke aperol spritz!
CHEERS!
Astrid van den Berg:20 maart 2026Zeer herkenbaar, Valetta is mooi . Nog eventjes verder genieten 👍🔆
Marjoke Meinema:20 maart 2026Wow, wat een mooie afsluiting. 😍
Ted:21 maart 2026Ja, wat een mooie stad hè! Heel anders dan de meest noordelijke hoofdstadvan Europa.
Nico:21 maart 2026ziet er toppie uit hoor, veel plezier nog even. Voor morgen fijne reis naar het mooie Holland
Martin en Susan:21 maart 2026Thanks bro..👍🏻👍🏻