Daar gaan we weer.......

5 mei 2023 - Nha Trang, Vietnam

En weer een nieuwe dag met reisuren/kilometers.

We krijgen onderweg een en ander te horen over het onderwijs in Vietnam. Je kan/mag onderwijs volgen. Er is geen wet die het verplicht. De scholen zijn in 8 levels verdeelt. Ik zal jullie hier niet mee gaan vervelen om de levels uit te leggen. 95% van de Vietnamezen kan lezen en schrijven. Dat vind ik toch best wel veel. En als je vader veel meer poen heeft dan de mijne dan kan je gaan studeren in b.v. Amerika, Australië, Japan, Korea. Volgens onze gids lopen de kosten in de miljoenen $.

Genoeg geleerd weer, we maken een stop bij een bedrijf waar de typisch ronde Vietnamese bootjes ,Thuyen Thung, maakt. Het hek is op slot en Din roept en roept. Er komt een oud vrouwtje aan en zegt dat die lui weg zijn. Ze leidt ons op blote voeten terug, hoekje om, nog een hoekje om en daar kunnen we door een hek naar de werkplaats.

DSC_0017_13

Din legt ons uit hoe het in zijn werk gaat.

DSC_0020_15DSC_0021_15

DSC_0022_14DSC_0025_13

We lopen terug naar de bus en Martin wil iets bij het supermarktje kopen waar we langs komen, alleen om dat vrouwtje die hij wat dingdingdong gunt.

DSC_0030_11

Na de lunch bezoeken we in Nha Trang 2 Cham-torens van Po Nagar en de Long-Sonpagode. We treffen het, en genieten ook even van een optreden.

DSC_0054_10DSC_0047_12

Nha Trang is de bekendste badplaats van Vietnam, met een 5 km lang zandstrand dat tot de beste stranden van Zuidoost-Azië behoort. Het strand is aan de linkerkant van onze rijrichting, en dus laten wij het daar ook liggen. 🤣🤣

We eten samen met Hetty en Lennart bij de Italiaan die aanbevolen is door onze persoonlijke gids MO.

De dames willen hierna nog even de markt over en ook daar leidt hij ons feilloos heen. Hij wordt beloont met een vers tapbiertje  tegenover het hotel en dan wordt het tijd om de koele kamer op te zoeken.

Voor diegene die aan onze prijsvraag over het ontbijtrestaurant willen mee doen, plaats is niet belangrijk alleen verdieping. Rest was een grap....🤣🤣🤣

Tot morgen!

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Marjoke Meinema:
    Weer een leuke dag !
  2. Ted:
    5 mei 2023
    Grappig hoe die bootmanden/mandboten worden gemaakt. Wij hebben erin gevaren, maar dat was bij Hoi An.
    Vinden jullie het eten ook zo lekker?
  3. Martin en Susan:
    6 mei 2023
    Eten is erg lekker schone zus, best wel veel variatie...dus iedere dag toch weer iets anders...👍🏻👍🏻
  4. Martin en Susan:
    6 mei 2023
    Als het goed is ligt er vandaag een Vietnamees kookboek in de brievenbus 😁
  5. Werner Soerewijn:
    5 mei 2023
    Wat een leuke dagen hebben jullie, en ik denk onvergetelijk!