Bootexcursie

10 juni 2026 - Giardini Naxos, Italië

Gisteren de wekker op 06:00uur. Om 07:00uur vertrekken we naar de haven van Milazzo om met de boot naar Lipari en Vulcano te gaan. Uur met de bus, en uur met de boot. Het is pas 20°, de koudste temperatuur die we 's-ochtends hebben gehad, maar het is dan ook nog vroeg. De eerste stop is Lipari, het grootste eiland van de archipel. Hier maken we een korte wandeling door de oude binnenstad, met boetiekjes, restaurantjes, goed voor de lunch,  en natuurlijk de leuke straatjes.

3350933517

3351133521

33537

3350433554

33505

3355833541

33553

We lunchen een half broodje  dat is genoeg. Voor het doormidden snijden vragen ze €2

Rotolo intero €6                                  Mezzo rotolo €4

We varen verder langs de beroemde Faraglioni-rotsen. Geen idee welke het zijn, maar het was een mooie route.

3356733573

33580

De tocht gaat naar Vulcano, bekend om zijn vulkanische landschap en warmwaterbronnen. Wij maken een rondrit met een busje, zie je toch wat meer van het eiland.

33593336043360233598

33618

Er is wel heel veel kleur op de eilanden hier. Heel veel brem ook tegen de bergen.

Op de terugweg naar de haven zien we de "Rots van de Kleine Zeemeermin". Welke was dit? Even nakijken op de google..... wat krijg je dan?......de kleine zeemeermin in Kopenhagen.... schiet ik ook niets mee op.

Om 19:00 zijn we terug in het hotel. Voor het diner zitten we allemaal op het terras bij het restaurant en kunnen we gelijk Annelies bedanken.

33657

Vandaag hebben we een vrije dag, even bij het zwembad hangen, wat lezen en verslag maken van gisteren .Tegen de middag wat langs de boulevard wandelen, kijken of we wat kunnen lunchen. Koffer pakken en morgen vroeg de bus in richting vliegveld.

We hebben weer genoten van de Italiaanse zon, de natuur, cultuur, mooie smalle straatjes, prachtige bloeiende gekleurde struiken, panetonne, arancini, cannoli, limoncellospritz, aperolspritz en natuurlijk de temperatuur.

Op naar ons volgende avontuur.

ARRIVERDERCI!

1. Marjoke Meinema:
    10 juni 2026
    Dat was weer een fantastische dag, vandaag lekker chillen en voor morgen een goede reis.😘
  2. Ted:
    10 juni 2026
    Leuk, daae zijn wij ook geweest op onze wandelreis op de Eolische eilanden. Op Vulcano de vulkaan op en rondgewandeld. En op Lipari een wandeling die eindigde bij dat supersteile straatje dat ik volgens mij op een foto van jullie zie.
    Ik mis in de opsomming nog cannoli! Kan nog net. (Hebben wij daar zelf trouwens niet gegeten, stom.)
    Fijne laatste tijd nog!!
  3. Wilma:
    Geniet nog lekker even
  4. Ingrid:
    10 juni 2026
    Jullie hebben een mooie rondreis gedaan, goede vlucht terug ✈️
  5. Nico:
    10 juni 2026
    Jullie maken wel een mooie groeps rondreis erg leuk ook al die straatjes is ook wel wat voor ons. Alvast een fijne terug reis saampjes.
  6. Astrid van den Berg:
    10 juni 2026
    Altijd leuk om mee te lezen/kijken hihihi, mooie trip. Geniet nog maar effies fijne terugreis 🤗